#Ikbennietverkeerd - challenge← Vorige pagina

Dinsdag 21 september 2021

(っ◔◡◔)っ 𝔸𝕝𝕨𝕖𝕖𝕣 𝕖𝕖𝕟 𝕔𝕙𝕒𝕝𝕝𝕖𝕟𝕘𝕖 𝕠𝕡 𝕤𝕠𝕔𝕚𝕒𝕝𝕖 𝕞𝕖𝕕𝕚𝕒 ?! 😱

꧁𓊈𒆜🅸🅽🅳🅴🆁🅳🅰🅰🅳!𒆜𓊉꧂!!!

Je hoeft er geen pijn voor te lijden, je hoeft er geen bovenmenselijke inspanningen voor te doen en je hoeft je niet onsterfelijk belachelijk te maken voor de hele wereld.

Wat we met deze challenge wel willen bereiken, is aandacht vragen voor psychische kwetsbaarheid.

Op 10 oktober is het de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. En ondanks alle prachtige initiatieven is het voor velen nog steeds een taboe om met hun familie, vrienden, klasgenoten of collega's over hun psychische problemen (grote of kleine) te praten.

Dit is jammer, voor alle partijen, want het is misschien een cliché, maar praten helpt echt en het verbindt mensen. En zelfs al kamp je met psychische problemen, je bent daarom niet ‘abnormaal’, ‘gek’ of ‘verkeerd’.

Post daarom op al je sociale media een foto van jezelf, alleen of met vrienden, familie, collega's, met jouw huisdier ... met één of meerdere kledingstukken omgekeerd (binnenstebuiten) aan en vermeld daarbij de hashtag #ikbennietverkeerd

Vraag aan al jouw contacten op sociale media om hetzelfde te doen.

Het idee erachter: ‘Nee, je hebt niet verkeerdelijk je kleding binnenstebuiten aangetrokken deze morgen. Je maakt een statement. Én nee, je bent ook niet ‘verkeerd’, als je het psychisch wat moeilijker hebt.’

Hoe ‘zot’ of liever ‘origineel’ de achtergrond, de pose of de gelaatsuitdrukking is, laten we aan jou over.

Draag ook een kledingstuk binnenste buiten op 10 oktober en versterk zo de challenge.

Stimuleer anderen om jouw voorbeeld te volgen.

Het is ons doel tegen 10 oktober via de hashtag #ikbennietverkeerd 2.000 foto’s te verzamelen. En het zou leuk zijn mocht onze challenge viraal gaan!

Een selectie van de foto’s zal op de websites van het netwerk Psyzuid (het netwerk Geestelijke Gezondheidszorg Zuid-West-Vlaanderen) en hun partners gepubliceerd worden.

Durf mee te doen en vergeet dus zeker niet de hashtag te vermelden!

#ikbennietverkeerd