Dag van de Geestelijke Gezondheid← Vorige pagina

Zaterdag 10 oktober 2020

Vandaag is het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Het is een moment om extra stil te staan bij onze geestelijke gezondheid en die van anderen. In een ideale wereld zouden we hier niet alleen op 10 oktober duidelijk bij stilstaan, maar elke dag van de week het hele jaar rond.

De tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid stond dit jaar in het teken van #SamenVeerkrachtig. Veerkracht helpt ons om bij moeilijkheden de kracht te vinden om te blijven doorgaan. Onze veerkracht bepaalt in belangrijke mate hoe we met tegenslagen of uitdagingen omgaan. Hoe meer veerkracht iemand heeft, hoe beter die persoon met lastige gebeurtenissen kan omgaan. We doen dit samen en bieden ondersteuning aan elkaar. Geven elkaar een reikende hand of een schouderklop waar nodig. Kortom: We zijn er voor elkaar.

Ook het Netwerk GGZ Zuid-West-Vlaanderen doet mee met #SamenVeerkrachtig door de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’. We werden doorheen de tiendaagse verrast met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om bij stil te staan.