Gezondheidscheque← Vorige pagina

Woensdag 31 maart 2021

Covid19 verscherpt het belang van een gezonde(re) leefstijl.

Met een Gezondheidscheque worden mensen sterker toegeleid naar en beter volhouden van gezondheidsprogramma’s, zodat finaal hun gezondheidstoestand zowel op korte- als lange termijn verbetert.

De Gezondheidscheque kan nu ook gebruikt worden door mensen met een Verhoogde Tegemoetkoming.

Dit betekent dat de Cheque van 45 € geldig is voor 65.000 mensen met een chronische aandoening én nu ook bijkomend voor 18.000 mensen met VT in Wervik, Menen, Wevelgem, Kortrijk, Kuurne, Harelbeke (regio van De Brug, ELZ regio Kortrijk en regio Menen).

Met de Cheque wordt een belangrijk bedrag van het persoonlijk aandeel bij een leefstijlprogramma voeding, beweging, mentaal welbevinden en/of rookstop terugbetaald.

Wat kan je met de Cheque doen?

  • Praat bij geïndiceerde patiënten over het nut van leefstijlprogramma’s en geef indien nodig hulp bij toeleiding naar een verstrekker;
  • Bezorg een uitgedrukte Cheque (zie bijlage) aan geïndiceerde patiënten;

Aan de Cheque zijn er voor jullie organisatie geen kosten verbonden, de financiering van de Cheque gebeurt door het Chronic Care project debrugzorgt.be en de Koning Boudewijnstichting en de opvolging gebeurt door Logo Leieland.

Logo Leieland biedt ook een gratis vorming aan voor groepen vrijwilligers en/of kwetsbare mensen en/of medewerkers in organisaties waarin het belang van leefstijl, drempels om in te stappen in een leefstijlprogramma, de gezondheidscheque en voorstelling van De Brug aan bod komen. Meer info via johan@logoleieland.be

Deze actie is een initiatief van Logo Leieland in samenwerking met De Brug vzw. 


 Download gezondheidschequegeldigtot31052021.pdf  Download