Opstart mobiel crisis team afdeling Waregem 'W-Move'← Vorige pagina

Dinsdag 19 april 2022

Sinds januari 2022 is er in ELZ Waregem afdeling 'Mobiel Team W-Move' opgestart. Het Mobiel Team W-Move is een team die is opgestart vanuit de versterkende maatregelen voor de mobiele teams. W-Move maakt deel uit van het MCT Kortrijk.

W-Move voorziet begeleiding aan huis bij personen in een precaire kwetsbare situatie (18+) met (een vermoeden van) een psychiatrische problematiek die nu moeilijk of niet worden bereikt en waarbij men aanklampend moet werken. Dit met als doel cliënten voor te bereiden op een doorverwijzing naar reguliere voorzieningen voor verdere begeleiding of behandeling. Er is tevens mogelijkheid tot intensieve begeleiding met meerdere huisbezoeken per week. De psychiater voert, indien aangewezen, eveneens huisbezoeken uit.

Tweede doelgroep zijn ouderen (65+) die zich in een precaire kwetsbare situatie bevinden en/of waar zich een (acuut) psychisch of psychiatrisch probleem voordoet.

W-Move is actief binnen de eerstelijnszone Waregem (Wielsbeke, Waregem, Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Zwevegem en Spiere-Helkijn).

Aanmeldingen kunnen gebeuren op het telefoonnummer 0473/731530 tussen 8u en 16u30.

De begeleiding is volledig kosteloos.